Lekkere wortel-gember soep

Hartige soep voor koude dagen

Ingrediënten :
1 kg wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
3 grote aardappelen ( mag vervangen worden door pastinaak ) geschild en in schijfjes gesneden
1 grote gele ui, gehakt
stuk gemberwortel van +/- 5 cm geschild en gehakt
4 knoflook teentjes, geplet en gehakt
1 l bio groetenbouillon
1 blik bio cocosmelk
zout en peper
(veel) koriander om te garneren

bereiding :
Doe de wortelen, aardappelen, ui, gember en knoflook in een grote pot en giet er de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groeten gaar zijn.
Voeg de cocosmelk toe en breng opnieuw aan de kook.
Neem de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer.
Voeg zout en peper toe en garneer met koriander.

Tip : Voeg als je verkouden bent extra knoflook en gember toe, eventueel wat chilipeper voor extra genezende werking.

Eet smakelijk!