"If it doesn't challenge you - it doesn't change you"

Ashtanga Yoga

Dit is een héél dynamische yogastijl.

Het is een vaste reeks waarbij de ene asana (houding) het lichaam voorbereidt op de volgende. De eerste serie is de yoga Chikitsa en maakt je lichaam licht en sterk. Het zuivert het lichaam en wekt hitte op en creeërt meer bewustzijn.
Het begint met een reeks zonnegroeten A & B, dan volgen staande houdingen gevolgd door zittende en een afsluitende reeks. De Ujjayi ademhaling is de verbindende factor, het verbind als het ware je innerlijke wereld met de buitenwereld.

Ashtanga yoga betekent de acht ledematen van yoga nl. Yama (ethische discipline), Niyama (zelfobservatie), Asana (houding), Pranayama (adembeheersing), Pratyachara (terugtrekken van de zintuigen), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie), Samadhi (staat van vreugde en vrede)

Ashtanga yoga kan gebruikt worden als methode om fysiek fit te blijven, maar ook om spiritualiteit te ontdekken.

 

Lesrooster Ashtanga Yoga

Wat is de prijs?

We werken met beurtenkaarten, wat betekent dat je zelf kunt kiezen welke lessen je meevolgt op het moment dat het je zelf past.
Je kunt eenvoudig hier online een beurtenkaart naar wens kopen – wij zorgen er dan voor dat die klaar ligt bij je eerste bezoek!

Niet zeker of Ashtanga Yoga iets voor jou is?

Christel en Benny adviseren je graag én vrijblijvend bij je keuze!