na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je op weg naar een heel nieuw lichaam – Joseph Pilates

Wat is Pilates?

Het is een bewegingsdiscipline ontwikkeld door Joseph Pilates begin de jaren 1920. De focus ligt op het versterken van ons “ Power house”, ons natuurlijk korset met name de buik- rug- en bekkenspieren, om het lichaam in balans te brengen en onze wervelkolom te ondersteunen en te verlengen.

Het is een systeem van verstevigende en correctieve bewegingen waardoor het gehele lichaam sterker en leniger wordt. Elke oefening is een combinatie van kracht, souplesse, lichaamscontrole en bewuste ademhaling. We zoeken balans tussen body en mind.

Slechte bewegingspatronen worden afgeleerd waardoor veel klachten zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Er wordt op een doordachte effectieve manier gewerkt zodat men gezonde bewegingspatronen functioneel in het dagelijks leven zullen integreren, en terug leren op een gezonde manier te bewegen.

 Is Pilates iets voor mij? 


Pilates


Pilates

Waarom Pilates?

 • Om nek-, schouder- en/of rugklachten te verhelpen of te voorkomen.
 • Uitstekende trainingsmethode die u helpt om beter te presteren in welke sport dan ook.
 • Om preventief blessures te voorkomen of het genezingsproces van blessures te bespoedigen.
 • Om beter te leren ademen.
 • Om op een gezonde manier te leren bewegen.
 • Om meer evenwicht te ontwikkelen in je lichaam en volledige controle over je lichaam te bekomen.
 • Om uw lichaam en geest beter in balans te brengen.
 • Om sterker en leniger te worden.
 • Om uw zelfvertrouwen te vergroten.
 • Om uw concentratievermogen te verbeteren.
 • Om zelfdiscipline te ontwikkelen en dit ook mee te nemen in het dagelijkse leven.
 • Als ondersteuning voor jouw yoga practice.
 • Om een stevig en mooi lichaam te bekomen.
 • Om je fit en gezond te voelen.

Voor iedereen bestaan er goede redenen om pilates te beoefenen.
Je hoeft niet fit te zijn om fit te worden!

BASIC

START TO PILATES

Deze reeks wordt enkele keren per jaar aangeboden, in september, januari en na Pasen maar staat niet in de wekelijkse lessen. Zie agenda. ( Wens je toch in te stappen en is er momenteel geen start to pilates dan kan je instappen in Pilates 1.)

Dit zijn pilates lessen voor mensen die nog nooit pilates gevolgd hebben of die nog niet alle principes onder de knie hebben, of voor mensen met fysieke klachten. In deze lessen wordt er veel uitleg gegeven over de oefeningen en waarop men moet letten, er wordt met  “building blocks” ( =vereenvoudigde varianten van de oefeningen) gewerk. Deze lessen zijn interactief, er kunnen vragen gesteld worden of opmerkingen gegeven worden.
De ideale start om op een veilige manier door te groeien, sterker en leniger te worden!

LEVEL 1

PILATES 1

Heb je de start to Pilates lessen gevolgd en heb je al wat kennis van de oefeningen, de ademhaling en hoe je powerhouse werkt ; dan ben je klaar om de Basic PILATES lessen te volgen. De intensiteit van de lessen ligt hoger dan bij de Start to Pilates en er wordt gewerkt met flow (vloeiend van de ene oefening naar de volgende). Als je de Pilates 1 oefeningen goed onder de knie hebt en je wenst meer uitdaging dan kan je doorvloeien naar PILATES INTERMEDIATE 

LEVEL 2

PILATES 2

Hier wordt men verondersteld de basisoefeningen te kennen, en een diepe activatie van het Powerhouse te kunnen vasthouden. Deze les is dynamisch en elke oefening volgt de ander op in een flow. Fun en uitdaging gegarandeerd!

Klik op een titel om meer te weten:

Enkele keren per jaar organiseren we een reeks “start to pilates“. Dit is een kortlopende reeks  lessen van 2u die meestal doorgaat op vrijdagavond.

Tijdens deze reeks worden alle oefeningen als het ware uiteengehaald – om deze dan heel gedetailleerd en stapsgewijs aan te leren. We wijzen je graag waar de focus per oefening ligt, waarvoor de oefening dient en wat er kan fout gaan tijdens de uitvoering van de oefening.

We schenken heel veel aandacht aan de juiste uitlijning van het lichaam. We leren werken volgens de juiste pilates principes met heel veel aandacht voor de juiste ademhaling.

Pilates wordt uitgevoerd volgens 6 principes : concentratie, controle, centrering, precisie, ademhaling en flow. Deze principes worden dan ook uitvoerig uitgelegd en besproken, waar we tijdens de wekelijkse les minder tijd voor hebben. De “start to pilates” reeks is een interactieve reeks; zo krijg je de kans om vragen te stellen en je op deze manier te verdiepen in de pilates beoefening.

Dit is een aanrader voor iemand die nog nooit pilates beoefend heeft of voor iemand die bepaalde principes nog niet de baas is of zich eenvoudig weg wil verdiepen in pilates. De kostprijs voor deze reeks is €75

“The mind, when housed within a healthful body,
possesses  a glorious sense of power.“
~ Joseph Pilates