"If it doesn't challenge you - it doesn't change you"

inspiratie

Op zoek naar evenwicht tussen lichaam en geest.

WAAROM….

Mijn ‘waarom’ …

Na jarenlang werken als kinesitherapeut kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik iets tekort kwam… Wat zit er achter die zovele fysieke klachten?  Ook bij mezelf, lange afstandslopen bezorgde me veel blessureleed, waarom?

 Deze zoektocht bracht me tot het bestuderen van oosterse geneeskunde, shiatsu-therapie. Werkelijk een openbaring naar dit ‘waarom’. De connectie ontdekken tussen “body & mind” met de diepere oorzaken, de diepere emotionele achtergrond en zo veel meer.

Dit verduidelijkte ook mijn emotionele strubbelingen zoals bewijsdrang, hartpijn, angst… Het hielp me heel veel om dit in te zien, ermee te leren omgaan.

Tijdens mijn studie shiatsu kreeg ik oplossingen hiervoor, leerde ik onder andere yoga kennen alsook de 5 elementenleer uit de Chinese geneeskunde. Dit inspireerde me, gaf me inzichten waardoor ik beetje bij beetje, met vallen en opstaan mijn juiste pad vond. Mijn persoonlijke pad samen mijn professionele uitdagingen om me hierin te verdiepen.  Door mijn aanhoudende blessures nam ik de moeilijke beslissing te stoppen met lopen en te stoppen als sportkinesitherapeut, wat grote inpakt had om mijn sociale leven. Toen vroeg dit veel moed en doorzetting gezien ik veel tegenwerking kreeg rondom mij. Nu ben ik superblij deze stappen te hebben gezet. 

In de vrijgekomen tijd bestudeerde ik yoga en de filosofie. Mijn blessures verdwenen door alignment yoga. Door Yogafilosofie en Chinese elementeleer  begon ik beter emoties te begrijpen, te ervaren… Het werd me steeds duidelijker welke kwaliteiten  en waarden zowel yoga als shiatsu hebben. Meer en meer dompelde ik mezelf hierin onder, meer en meer kreeg ik het gevoel om dit door te geven aan anderen. 

Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik  Ayurveda en yogatherapie gaan studeren in Indië, nog meer inzicht, nog meer inspiratie

Dit inzicht en die inspiratie die ik voor mezelf ontdekte, gebruik ik nu als bron om anderen te helpen, te inspireren, te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en van daaruit te leven. Hen te stimuleren en te laten ontdekken wat hun ware kern is zodat ze meer naar zichzelf kunnen groeien en van daaruit leven. Een mooie weg voor mezelf, niet zonder hindernissen, die ik hoop te kunnen laten ontdekken aan anderen. 

Met heel veel dank aan mijn inspirerende leraren onderweg, van harte dankjewel. 

Swagatam, het Sanskriet woord voor welkom. Het is ‘wel’ dat je ‘komt’.

Namasté🙏Benny

Logo Bodyatelier Yoga and More

Body Atelier in Kortrijk is een eigentijds body- en mind centrum dat professionele ondersteuning biedt aan mensen die zoeken naar evenwicht tussen lichaam en geest.

Recent toegevoegd

Body Atelier Instafeed